Expositie leerlingen De Tweemaster bij Hema

HOOGEZAND - In de etalage van de Hema in De Hooge Meeren in Hoogezand is maandag een tentoonstelling geopend van schilderijen van leerlingen van basisschool De Tweemaster.

Bovenbouwleerlingen van De Tweemaster maakten deze schilderijen binnen het erfgoededucatieproject ‘Dit is Mien Laand’ rond 100 jaar De Ploeg.

Het project begon met een erfgoedles over De Ploeg en de wijze waarop de kunstenaars Stad en laand hebben verbeeld. Vervolgens hebben de leerlingen in een schilderles geleerd over en geoefend met compositie en kleurgebruik.

Daarna hebben de scholieren met de eigen leerkracht een schets gemaakt in de buurt van de eigen school. Deze schets werd in de klas omgetoverd tot een op het werk van De Ploeg geïnspireerd schilderij. Het resultaat wordt tentoongesteld bij de Hema.

Een bezoek aan de tentoonstelling ‘Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928’ in het Groninger Museum volgt nog.

Educatieproject

Het educatieproject wordt verzorgd door erfgoedmeesters, kunstvakdocenten en kunstenaars en de eigen leerkracht, en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de regeling Cultuureducatie Met Kwaliteit, Stichting 100 jaar De Ploeg en het Huis van de Groninger Cultuur.