Gift Odd Fellows Sappemeer voor 3 maatschappelijke organisaties

SAPPEMEER - De Odd Fellows-loges Stuwkracht Rebekkah Loge No. 22 en John Welch Loge No. 14 uit Sappemeer hebben woensdagavond waardecheques overhandigd aan vertegenwoordigers van 3 maatschappelijke organisaties. Plaats van handeling was, uiteraard, Borg Welgelegen in Sappemeer.

Voorzitter Martijn Oosterveld van De Brug Regio Hoogezand-Sappemeer kreeg 500 euro voor de activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Hermanda van den Bosch van de Kindervakantieweken Gorecht-West/ Spoorstraat kreeg 500 euro voor de aankoop van sportmaterialen.

Jongerenwerker Patrick Folgerts van Kwartier Zorg & Welzijn kreeg 100 euro als bijdrage in de gage voor ‘een speciale artiest tijdens de Dag van het Park’.

Inzet voor kwetsbare medemens

“Odd Fellows dragen vrijwilligers van verenigingen die bezield zijn met idealen en bereid zijn zich in te zetten voor de kwetsbare medemens”, motiveert de commissie Maatschappelijke Activiteiten van de Sappemeerster loges de giften aan de ‘3 clubs die elders moeilijk aan geld kunnen komen voor hun activiteiten’.

Korte presentaties

Oosterveld, Van den Bosch en Folgerts luisterden hun aanwezigheid op met een korte presentatie van de activiteiten van hun organisaties. Martijn Oosterveld noemde het brede scala aan vrijetijdsactiviteiten die De Brug organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze variëren van knutselen en muziek maken tot wandelen en zwemmen.

Hermanda van den Bosch gaf de aanwezigen een inkijkje in de organisatie van de kindervakantieweken in Hoogezand. Dankzij haar inzet krijgen kinderen tot 12 jaar uit kansarme gezinnen gedurende 6 weken in het jaar de kans deel te nemen aan uiteenlopende activiteiten.

Patrick Folgerts vertelde dat het jongerenwerk in Midden-Groningen zich in toenemende mate richt op het ontwikkelen van talenten bij jongeren.