Eindexamenuitslag: weer veel vaandels in top

HOOGEZAND - Examenleerlingen voortgezet onderwijs in Nederland kregen woensdag te horen of ze geslaagd dan wel gezakt zijn. Zo ook de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Om 08.00 uur werd de normering van de examens bekendgemaakt. Daarna kon de uitslag worden vastgesteld.

Dat kostte even tijd. Zodra de uitslagvergaderingen per deelschool waren afgesloten, werden alle examenkandidaten van ‘het Aletta’ gebeld door hun mentor.

De examenkandidaten vmbo-bb, vmbo-kb en mavo vanaf de klok van 12.00 uur. De examenleerlingen havo en vwo moesten iets langer wachten, hun mentoren namen vanaf 13.30 uur telefonisch contact met ze op.

Aletta-vaandels

In de loop van de middag werden overal in de gemeente Midden-Groningen rood-wit-blauwe vlaggen en roze Aletta-vaandels opgehangen, een teken van ‘Hoera, ik ben geslaagd!’

Zo ook in het Westerpark in Hoogezand, waar Thomas en Thijmen – beiden geslaagd voor hun diploma vmbo-kb op het Aletta – een ererondje reden.

Ze vertelden dat veel van hun vrienden zijn geslaagd. Dat wordt dus een aantal avonden achter elkaar uitbundig feesten.

Herexamens

Voor de nog niet geslaagde leerlingen is het geen feest, zij moeten flink aan de studie om zich voor te bereiden op de herexamens. De examens tweede tijdvak vinden op 18, 19, 20 en 21 juni plaats.

De herkansers horen op 29 juni van hun mentor of ze alsnog hun diploma in ontvangst mogen nemen.

De 5 feestelijke diploma-uitreikingen op het Aletta vinden na het tweede tijdvak plaats in de eerste en tweede week van juli.