Informatiebijeenkomsten om Woonvisie verder vorm te geven

HOOGEZAND - De gemeente Midden-Groningen houdt de komende maanden 3 informatiebijeenkomsten om haar Woonvisie verder vorm te geven.

Deze bijeenkomsten vinden plaats in dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek (woensdag 20 juni), De Reensche Compagnie in Hoogezand (woensdag 18 juli) en dorpshuis Tonegido in Hellum (woensdag 19 september).

Deze bijeenkomsten zijn achtereenvolgens bedoeld voor inwoners van de gebieden Zuid (Westerbroek, Waterhuizen, Foxhol, Kropswolde Kiel-Windeweer, Kalkwijck, Muntendam, Meeden, Zuidbroek en Noordbroek), Centrum (Hoogezand en Sappemeer) en Noord (Harkstede, Scharmer, Woudbloem, Kolham, Slochteren, Schildwolde, Hellum, Siddeburen, Tjuchum, Steendam en Eemskanaal).

Woensdag 3 oktober is in De Klabbe in Foxhol een gezamenlijke slotbijeenkomst. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

Woningmarkt- en bewonersonderzoek

KAW uit Groningen presenteert tijdens deze bijeenkomst de resultaten van het Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen.

Dit onderzoek is in opdracht van de aardbevingsgemeenten, de provincie Groningen, de Nationale Coördinator Groningen (NCG) en de regionale woningcorporaties uitgevoerd omdat de combinatie van bevolkingskrimp en aardbevingen ervoor zorgen dat de leefbaarheid in Noord- en Midden-Groningen al langere tijd onder druk staat. De woningmarkt herstelt zich moeilijk en de aardbevingen hebben veel impact op de woningen én bewoners.

Enquête

In het onderzoek is op 75.000 adressen een data-analyse uitgevoerd. Daarnaast is naar 40.000 van de 75.000 huishoudens een enquête verstuurd; 10.000 enquêtes zijn retour gekomen.

Bovendien zijn bewonersgesprekken gevoerd met ruim 150 bewoners uit het hele gebied.

De gemeente Midden-Groningen verwerkt de informatie uit de enquête in de Woonvisie. Verder kunnen inwoners, verenigingen, wijk- en dorpsverenigingen, corporaties en huurdersverenigingen ideeën inbrengen tijdens de informatiebijeenkomsten.

Ook deze worden als input voor de woonvisie meegenomen.