Achter de kassa: Els Scholten-Bleeker van Jumbo Hoofdstraat

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Els Scholten-Bleeker.

Achter de kassa bij: “Jumbo Hoogezand Hoofdstraat.”

Naam: “Els Scholten-Bleeker.”

Leeftijd: “47.”

Woonplaats: “Sappemeer.”

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Ik sta eigenlijk volledig op de servicebalie. Daar kan ik ook gewoon kassa draaien. Verder hebben we hier de rook- en de loterijwaren, komen klanten hier voor de retouren en handelen we hier eventuele klachten af.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk elke dag van 08.00 tot 13.00 uur; 25 uur per week. Ik houd heel erg van die structuur.”

Doe je er nog iets naast? “We hebben een heel leuke hond, waarmee ik er heel graag op uit ga. Daarnaast houd ik van koken. Niet heel culinair, maar ik mag wel graag dingetjes uitproberen. Komt misschien ook wel doordat ik in een winkel werk; ik zie zo veel nieuwe producten voorbij komen. Mijn man zegt vaak: ‘we hebben een winkeltje in huis’.”

Hoe lang werk je al bij Jumbo Hoogezand Hoofdstraat? “Het is nu 4 jaar geleden dat we zijn overgenomen door Jumbo. Maar daarvoor werkte ik al 25 jaar bij C1000. Ik heb mijn jubileum net voor de overname gevierd. Ik werk hier dus al 29 jaar. Best lang. Maar dat gevoel heb ik niet. Het is trouwens met een bijbaantje begonnen. Ik werkte toen alleen op de koopavond en op zaterdag. Vervolgens ben ik blijven hangen. Nadat ik een verkeerde studiekeuze gemaakt had en mijn baas om meer uren gevraagd had...”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? “Ik heb geen voorkeur. Al was het maar omdat ik elke dag met andere collega’s werk.”

Ken je alle prijzen uit uw hoofd? “Grapjas... Dat gaat niet meer. Toen we vroeger alles nog handmatig moesten intikken, kende ik alle prijzen wel. Maar ik ben wel heel prijsbewust. Het valt me daardoor wel op als iets niet klopt.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Ik vind het heel fijn als iemand met klachten uiteindelijk tevreden de deur uitloopt.”

Kun je een band opbouwen met je klanten? “Ja! Ik weet van heel veel mensen dat ze niet zeggen dat ze naar de Jumbo gaan, maar dat ze naar Els gaan om boodschappen te doen. Er zijn ook mensen die ik al 29 jaar bijna dagelijks zie. Dan leer je elkaar wel kennen. Ik vind dat ook gezellig.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, maar dat kost me geen moeite. Ik doe me niet anders voor dan ik ben. Ik houd er uiteraard wel rekening mee dat ik er verzorgd uitzie. Dan mijn ik had vanochtend een bad hair day - en mijn bloesje gestreken is.”