Monkey Fun Run in Sportcentrum De Kalkwijck voor UMCG Kanker Researchfonds

HOOGEZAND - Het buitenterrein van Sportcentrum De Kalkwijck vormt van maandag 11 tot en met donderdag 14 juni het decor voor de Monkey Fun Run.

De Monkey Fun Run, een obstacle run voor de jeugd uit Hoogezand, vindt plaats in het kader van Heel Groningen Zwemt. Deze zwemactie is onderdeel van de Groningen Swim Challenge, een zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen op 25 augustus. De estafettezwemmers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook geld op voor het goede doel: het UMCG Kanker Researchfonds.

UMCG Kanker Researchfonds

Ook de opbrengst van de voor de tweede keer door Sportcentrum De Kalkwijck geïnitieerde Monkey Fun Run gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie en bekenden.

Bovendien zullen de leerlingen en docenten van de 13 scholen die hun deelname al hebben toegezegd lege flessen verzamelen. De emballagebonnen komen in de Monkey Fun Run-pot van de klas. Alle supermarkten in Hoogezand hebben hun medewerking toegezegd.

De Monkey Fun Run is met de toezegging van de scholen verzekerd van de deelname van 1059 kinderen. Sowieso 1500 kinderen zullen geld inzamelen.

De scholen komen steeds van 08.30 tot 15.15 uur in actie op de hindernisbaan op het buitenterrein van Sportcentrum De Kalkwijck.

Vrije inschrijvingen

Maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 juni is het vanaf 15.15 uur tijd voor de ‘vrije inschrijvingen’; op maandag en dinsdag ‘tot het donker is’, op woensdag tot 18.00 uur. Voorwaarde voor deelname is een gift voor het goede doel. Ook kunnen emballagebonnen en zelfs lege flessen gedoneerd worden.

Woensdag 13 juni staan van 19.00 tot 21.00 uur teamwedstrijden (vanaf 16 jaar) geprogrammeerd. Inzet is de Monkey Fun Run Bokaal. Deze teams bestaan uit 4 personen.

Donderdag 14 juni wordt van 16.00 tot 19.00 een ouder-kind run gehouden.

Meer informatie/ aanmelden: www.monkeyfunrun.nl of 06-44866703.