Experimenteren met robotica en elektronica in eLAB Bibliotheek Hoogezand

HOOGEZAND - De Makersclub Hoogezand geeft zaterdag 30 juni in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand een gratis workshop ‘Prototyping’. Deze workshop is bedoeld voor jong en oud, hobbyisten, programmeurs en alle overige belangstellenden.

Het is de bedoeling met met een brede doelgroep verschillende prototypes te bouwen en werkzaam te maken. Het gaat daarbij om machines en apparaten die werken met computerchips.

Prototyping

Prototyping is het uitproberen en experimenteren met een opstelling of machine totdat het werkt zoals de maker het bedenkt. Hiervoor zijn aanwezig: bouwpakketten voor een robottekenbord (Polargraph) en robothand, diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren voor beginners en gevorderden, 3D-printers en een lasersnijder.

21ste-eeuwse vaardigheden

Door de faciliteiten in het eLAB en de in Hoogezand aanwezige kennis beschikbaar te stellen voor iedereen, willen de Bibliotheek en Makersclub Hoogezand de 21ste -eeuwse vaardigheden bevorderen. Hiermee worden vaardigheden als creativiteit, kritisch denken, samenwerken, ICT-geletterdheid, sociale vaardigheden, probleemoplossend vermogen en communicatie bedoeld.

De workshop duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden: toine@makersclub.nl (Toine Fennis).