Achter de kassa van Double Fashion: Tineke Meijer

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Tineke Meijer.

Achter de kassa bij: “Double Fashion in Winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand.”

Naam: “Tineke Meijer.”

Leeftijd: “51 lentes jong.”

Woonplaats: “Nieuw-Buinen. Ik rijd altijd over de Kielsterachterweg en door het veld naar huis. Dat vind ik heerlijk. Ik houd van autorijden.”

Staat u uitsluitend achter de kassa of heeft u ook andere werkzaamheden? “Het afrekenen is eigenlijk maar een klein onderdeel van mijn werkzaamheden. Het belangrijkste is het verkopen. Andere werkzaamheden zijn schoonmaken, eens wat veranderen en vracht aannemen en verwerken.”

Heeft u een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk 25 à 30 uur per week.”

Doet u er nog iets naast? “Ja, ik doe de boekhouding van mijn jongste zoon van 21. Hij heeft z’n eigen transportbedrijfje. Verder probeer ik elk jaar bij mijn oudste zoon van 24 in Canada op bezoek te gaan, hebben we een prachtige tuin en mag ik graag detectiveseries kijken op tv.”

Hoe lang werkt u al bij Double Fashion? “Ruim 3 jaar nu. Met heel veel plezier. Ik voelde me hier al heel snel thuis. Dankzij de 3 v’s, zoals ik dat altijd noem: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.”

Op welke dag of dagen werkt u het liefst? “Dat maakt me niet uit. We zijn specialist in grote maten. Heel veel mensen komen hier heel gericht. Bijvoorbeeld omdat ze het prettig vinden dat ze hier kunnen passen.”

Kent u alle prijzen uit uw hoofd? “Redelijk veel. De meeste wel. Al kom ik nu net terug van vakantie...”

Wat vindt u het leukste onderdeel van uw werk? “Het contact met de mensen. En te merken dat ze blij de deur uitgaan als ze iets moois gekocht hebben. Het geeft een goed gevoel mensen te kunnen helpen.”

Heeft u in die 3 jaar al een band opgebouwd met uw klanten? “Ja, hoor! Zeker met de vaste klanten.”

Bent u er bewust van dat u achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? Zo ja, doet u daar iets mee? “Jazeker. Ik ben gewoon mezelf. Kennelijk vinden klanten dat prettig, want ze blijven altijd terugkomen. We werken hier met een team en iedereen kan hier zichzelf zijn. Terwijl we onderling best van elkaar verschil. Maar we vinden dat je mag zijn wie je bent, omdat je er ook mag zijn!”