MitSummer Events in Midden-Groningen

HOOGEZAND - MitSummer Events. Onder deze naam vinden in juni 3 buitenevenementen plaats in de gemeente Midden-Groningen (M-G): Dag van het Meer, Dag van de Natuur en Dag van het Park.

Met MitSummer Events wordt de inmiddels traditionele Dag van het Park in Hoogezand uitgebreid naar andere delen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen. De Dag van het Meer vindt plaats aan het Schildmeer in Steendam in de voormalige gemeente Slochteren, de Dag van de Natuur bij De Heemtuin in Muntendam in de voormalige gemeente Menterwolde.

De Dag van het Meer is zondag 3 juni, de Dag van de Natuur zondag 10 juni en de Dag van het Park zondag 24 juni.

Dag van het Park

“De Dag van het Park is geïnitieerd ter gelegenheid van de revitalisering van het Gorechtpark”, zegt Hans Raspe van Kwartier Zorg & Welzijn, met de gemeente Midden-Groningen, het Kielzog en tal van lokale organisaties en verenigingen organisator van het evenement.

“De eerste jaren waren er vooral culturele activiteiten, georganiseerd vanuit het Kielzog. De laatste vijf jaren is ‘Kwartier’ erbij gekomen. Met als thema het verbinden van bewoners. De tiende editie in 2017 is door 4000 à 5000 mensen bezocht.”

Uitvergroten van pareltjes

Uitgangspunt van de uitbreiding van de Dag van het park is ‘bewoners uit te dagen andere gebieden binnen de gemeente te bezoeken’. “We beginnen kleinschalig. Met als uitgangspunt het uitvergroten van de pareltjes”, zegt Raspe. “Tijdens de Dag van het Meer bij het Schildmeer zal het water de hoofdrol spelen. Met uiteraard allerlei wateractiviteiten. In De Heemtuin in Muntendam zal heel veel om de natuur draaien.”

De Dag van het Park in het Gorechtpark zal een vertrouwd programma bieden. Met muziek, sport, cultuur, workshops, theater en demonstraties.

Raspe: “Verder hebben we een driehoek gecreëerd, waarbij verschillende initiatieven bij elkaar op bezoek gaan. Zo zal het Steendamster festival Art Carnivale behalve de Dag van het Meer, ook de Dag van de Natuur en de Dag van het Park aandoen. Ook Kwartier is op alle drie de evenementen aanwezig. Onder meer met het jongerenwerk en het Steunpunt Mantelzorg.”

Dag van het Meer

MitSummer Events wordt zondag 3 juni dus afgetrapt met de Dag van het Meer bij het Schildmeer in Steendam. De Dag van het Meer biedt ‘een afwisselend programma op en rond het water’. Bezoekers kunnen kennismaken met watersporten als zeilen, kanoën, surfen en suppen, de nieuwste rage in watersporten. Ook op het strand is ook genoeg te doen: muziek, theater, broodjes bakken of percussie op emmers, pannen en wat nog meer voor handen is.

Verder kunnen bezoekers beachvolleyballen, kennismaken met golf, het oermens uit De Heemtuin bewonderen of meedoen aan een excursie door het nieuwste stukje natuurgebied Haansvaart. Deze excursie start om 13.30 uur op parkeerplaats hoek Kappershuttenweg – Roegeweg.

De gratis toegankelijke evenementen duren steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: mitsummerevents.nl.