Meepraten over het Meedoen fonds

HOOGEZAND - Mensen met een laag inkomen kunnen woensdag 6 juni met wethouder Peter Verschuren in gesprek over het nieuwe Meedoen fonds van de gemeente Midden-Groningen. De gemeente heeft hiervoor 3 bijeenkomsten georganiseerd.

Dit Meedoen fonds vervangt met ingang van 1 januari de regelingen van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde voor inwoners met een laag inkomen.

Kernpunten

Verschuren over enkele (voorgestelde) kernpunten van het Meedoen fonds: “Tot nu toe konden alleen inwoners met een inkomen tot 110 % van het sociaal minimum deelnemen. Dat is nu uitgebreid met 125 %.”

“Ook worden voortaan de volledige kosten vergoed tot een bedrag van 200 euro per persoon per jaar en gaan we werken met een webshop. Daarin krijgen de mensen een tegoed waaruit ze de kosten van culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten kunnen betalen. Lidmaatschap van een sportvereniging bijvoorbeeld, maar ook een laptop of fiets voor een kind dat voor het eerst naar de middelbare school gaat. Voor die kinderen is het tegoed overigens fors hoger dan 200 euro.”

Bijeenkomsten

Voordat de gemeenteraad zich over de voorstellen buigt, wil Verschuren met inwoners van Midden-Groningen in gesprek. Dat kan tijdens de volgende drie bijeenkomsten op 6 juni:

* 13.00 uur in Dorpshuis Kolham - ’t Mainschoar in Kolham; 
* 15.30 uur in De Menterne in Muntendam; 
* 19.00 uur in het Woldwijckcentrum in Hoogezand.

De gemeenteraad van Midden-Groningen neemt 21 juni een besluit over de plannen voor het nieuwe Meedoen fonds.