Compagniesterpark in Sappemeer hondenpoepvrij

SAPPEMEER - In het Compagniesterpark in Sappemeer zijn het voorbije weekend borden geplaatst met de volgende tekst: ‘In Compagniesterpark: Honden aan de lijn en opruimen hondenpoep verplicht’.

De borden konden worden bekostigd met de prijs gewonnen in de duurzaamheidswedstrijd De Vonk van Hoogezand-Sappemeer. Buurtbewoners wonnen deze prijs (een geldbedrag) met de door hen bedachte oplossing voor overlast door hondenpoep: informatieborden, afvalbakken en een beter hondenbeleid.

APV

Het hondenbeleid was met de gemeentelijke herindeling al veranderd. Lid 1 van artikel 2:58 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente Midden-Groningen leert het volgende: ‘Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond onmiddellijk worden verwijderd’.

Borden

De informatieborden zijn er nu ook. “We zijn heel blij met deze borden, want tot nu toe was nog niet iedereen zich bewust van de overlast die de hondenpoep veroorzaakt”, melden de buurtbewoners.

Afvalbakken

De extra afvalbakken komen er niet. “De gemeente vindt het de taak van de bewoners om zelf de afvalbakken met hondenpoep te legen en daar is niet genoeg animo voor in de buurt.”