Manon Vonk, Anouk Dreijer en Emma Heeling naar NK trampolinespringen

HOOGEZAND - Manon Vonk (16) en Anouk Dreijer (15) van TSV hebben zich individueel geplaatst voor het NK trampolinespringen. Anouk Dreijer plaatste zich met haar partner Emma Heeling ook nog voor het synchroonspringen.

Het was zaterdag in Apeldoorn de laatste kans voor de op landelijk niveau actieve TSV Hoogezand-springsters zich te plaatsen voor het NK.

Individueel

De in de klasse Junior Meisjes B uitkomende Anouk en Manon stonden er na de 2 vorige kwalificatiewedstrijden echter al goed voor. De licht geblesseerde Anouk kon het zich zelfs permitteren de individuele wedstrijd in Apeldoorn te laten schieten.

Ze gaf daarmee Manon de kans haar in het klassement voorbij te streven. Manon eindigde dankzij een zevende plaats in Apeldoorn als negende in het eindklassement; genoeg voor kwalificatie. Anouk kreeg met haar 11de plaats in het eindklassement het laatst beschikbare ticket voor deelname in Ahoy.

Emma Heeling slaagde er in dezelfde leeftijdsklasse niet in zich individueel te plaatsen voor het NK.

Synchroon

Bij het synchroonspringen was Emma, met Anouk, na 2 wedstrijden al wel vrij zeker van deelname aan het NK. Na een 5de plaats in Apeldoorn staat het duo 3de in eindklassement; een prima uitgangspositie voor het NK.

Dat gaat niet op voor het andere synchroonpaar van TSV Hoogezand. Hoewel Ilse Donkerbroek en Manon Vonk in de categorie Senior Dames B ruimschoots het benodigde niveau voor kwalificatie haalden, was Ilse op voorhand uitgesloten van deelname aan zowel de individuele- als de synchroonwedstrijden.