Feest bij jubilerende korfbalvereniging Goorecht

HOOGEZAND - Het is vrijdag 1 juni precies 50 jaar geleden dat de Hoogezandster korfbalvereniging Goorecht werd opgericht. Dit wordt zaterdag 2 juni gevierd in het clubhuis en op de velden op Sportpark De Kalkwijck. Met leden én oud-leden.

In de middaguren staan sportieve activiteiten geprogrammeerd. Deze worden afgesloten met een Chinees buffet. Aansluitend is het feest vieren in en om het clubhuis. Met livemuziek van het Mara Kwartet.

Fusie

Korfbalvereniging Goorecht is 1 juni 1968 ontstaan uit een fusie van UNI uit Sappemeer en ROHDA uit Hoogezand. Deze samensmelting werd van harte toejuicht door de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Dit vanwege de herstructurering van met name Sportpark De Kalkwijck.

Na langdurig overleg tussen de gemeente en de beide verenigingen en de verenigingen onderling werd besloten tot het houden van een oprichtingsvergadering met het benoemen van een nieuw bestuur.

De gemeente onderstreepte haar belang bij de fusie met financiële en andere toezeggingen, onder meer voor de bouw van een clubhuis.

Successen

Waar aanvankelijk nog sprake was van een ‘bloedgroepenstrijd’, verdween deze met de eerste successen. Begonnen in de derde klasse, stootte Goorecht binnen enkele jaren door naar de landelijke promotieklasse en in een later stadium zelfs de landelijke overgangsklasse. Deze successen werden zowel op het veld als in de zaal behaald.

Sportief hoogtepunt was het Nederlands kampioenschap behaald door de 17- en 18-jarige talenten van de vereniging.

Recreatieve teams

KV Goorecht had op het hoogtepunt van het bestaan 250 leden. De club was met 8 senioren- en veel jeugdteams actief in de verschillende korfbalcompetities.

Later is dit minder geworden. Meerdere besturen hebben gepoogd de teruggang te stoppen, maar zijn daarin niet geslaagd. Goorecht heeft nu nog 2 recreatieve teams.