Klassiekers, cabriolets en oldtimers rijden Rally Noord-Nederland

HOOGEZAND - Harms Autoschades in Hoogezand is zondag 3 juni om 10.00 uur vertrekpunt van de tweede Rally Noord-Nederland.

Klassiekers, cabriolets, oldtimers en andere bijzondere auto’s rijden in deze door Rotary Hoogezand-Sappemeer georganiseerde rally 2 routes; 1 voor en 1 na een lunch. De rallyrijders steunen met hun deelname het goede doel, het project ‘Droomdekens’ van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Een droomdeken is een handgemaakte deken voor een kind dat te maken heeft met ziekte, trauma of een handicap. Zulke kinderen hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar ze zich weer gewoon even zichzelf kunnen voelen.

De droomdekens worden gemaakt door middelbare scholieren. Ook dat past bij Rotary Hoogezand-Sappemeer. De serviceclub heeft educatie hoog in het vaandel staan.

Routes

De organiserende commissie van Rotary Hoogezand-Sappemeer heeft nog niet veel over de routes verklapt. Ze wil slechts kwijt dat ze geheel anders zijn dan vorig jaar. De routesystemen daarentegen zullen niet veel afwijken van vorig jaar.

Finishplaats (rond 16.00 uur) is De Amshoff in Kiel-Windeweer.

Eerste Rally Noord-Nederland

De eerste Rally Noord-Nederland werd vorig jaar verreden. Ruim 60 oldtimers, cabriolets en bijzondere auto’s zetten zich daarbij in voor 2 goede doelen: het G-tennis bij NOHN en de Winter Olympiade Hoogezand en Sappemeer. Zij ontvingen respectievelijk een emmer speciale tennisballen en een waardecheque van ruim 5000 euro.

Aanmelding

De organisatie geeft aan bijna alle startplaatsen te hebben verkocht. “Wie nog mee wil doen doet er goed aan om zich nu in te schrijven via de website, want vol is ook echt vol.