‘Snel internet is een basisvoorziening geworden’

HOOGEZAND - Na de bouwvakantie wordt in de voormalige gemeente Slochteren geïnventariseerd wie een breedband-internetverbinding wil.

Dit gebeurt in het kader van Snel Internet Groningen. Dit project heeft als doel de circa 14.000 adressen in de provincie Groningen die een breedband-internetverbinding missen, alsnog aan te sluiten. Te beginnen in Eemsmond, Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum en Slochteren

Wethouder Jaap Borg merkt dagelijks dat in de gemeente Midden-Groningen behoefte is aan goed en snel internet: “Onze ondernemers en inwoners kunnen echt niet meer zonder snel internet; het is een basisvoorziening geworden en ik ben blij dat er nu beweging in zit. Het komt de leefbaarheid en de dynamiek in Midden-Groningen zeer ten goede. Wij ondersteunen daarom deze aanleg van snel internet.”

Wit adres

Particulieren en bedrijven kunnen op www.snelinternetgroningen.nl met een postcodecheck controleren of hun adres deel uitmaakt van het project. Het gaat om zogenoemde witte adressen; in de voormalige gemeente Slochteren ongeveer 900.

Een adres is wit als er geen breedband (30 Mbps of meer) aanwezig is en waar binnen 3 jaar geen plannen zijn om dat alsnog aan te leggen.

Midden-Groningen

Na de zomer 2018 begint de ‘vraagbundeling’ naar snel internet in de voormalige gemeente Slochteren. Vraagbundeling is het inventariseren wie een aansluiting wil.

Als op voldoende adressen een aansluiting gewenst is kan de uitvoering beginnen. De diensten worden aangeboden door Kabel Noord uit Dokkum.

Binnen de gemeente is de voormalige gemeente Slochteren al eerste aan de beurt. Dit omdat het aardbevingsgebied voorrang krijgt. In de voormalige gemeenten Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer zijn eveneens witte adressen - circa 300 - aanwezig. Zij zijn in 2019 aan de beurt.