Holthausen krijgt subsidie voor ontwikkeling lichtgewicht waterstofgasfles

HOOGEZAND - Holthausen Groep uit Hoogezand krijgt 50.000 euro van de provincie Groningen. De subsidie is bedoeld voor Holthausens investering in de ontwikkeling van een nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles.

De fles, die slechts 15 kilogram weegt, is goed voor 0,55 kilogram waterstof en zal worden toegepast bij voertuigen als heftrucks, veegwagens, grasmaaiers en fluisterbootjes.

De investering leidt tot een nieuwe markt voor het bedrijf en zal uiteindelijk zorgen voor meer omzet en 3 fte extra aan werkgelegenheid (mbo).

Clean Technology

Holthausen Groep zet fors in op waterstof en andere duurzame brandstoffen. In 2016 is speciaal daarvoor Holthausen Clean Technology opgericht. Clean Technology houdt zich bezig met de ombouw van mobiliteit naar waterstof.

Van de lichtgewicht waterstof gasfles worden eerst 100 stuks geproduceerd en ingezet in diverse pilotprojecten. Bijvoorbeeld in een pilot waar grasmaaiers van een nieuwe waterstofgasfles worden voorzien.

Directeur/ eigenaar Stefan Holthausen: "Als de pilots goed verlopen, zullen we op termijn meer werktuigen en voertuigen kunnen ombouwen. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer omzet en meer arbeidsplaatsen in onze provincie."

Groningen@Work

De provincie Groningen ondersteunt de investering met een bijdrage uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen Dit programma is onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen.

Doel van dit programma is de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.