Subsidie voor snoepfabriek Van Vliet in Hoogezand

HOOGEZAND - The Candy Company krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de ontwikkeling van een productielijn voor allergeenvrije zoetwaren in Hoogezand

Van Vliet wil als eerste bedrijf in Nederland overstappen op de productie van zoetwaren op basis van plantaardige grondstoffen. Aan de zoetwaren komt dan geen dierlijke gelatine meer te pas.

Bovendien zijn de zoetwaren allergeenvrij en bevatten ze minder calorieën per portie dan op de verpakking van andere producenten wordt aangeduid.

Van Vliet zal hiervoor investeren in een nieuwe lijn die het bedrijf op termijn een stijging in omzet en een toename in fte's van 25 (9 fte hbo-niveau, 16 fte op mbo-niveau) moet bezorgen.

Zoetwaren

Van Vliet is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar actief is als producent van zoetwaren. Dagelijks worden grote hoeveelheden verschillende marshmallow-producten geproduceerd.

In Hoogezand, waar op dit moment 25 mensen werken, werd een aantal jaren geleden de productielocatie van Haribo aangekocht, evenals extra grond voor de uitbreiding. Voor die uitbreiding is de bouwvergunning inmiddels binnen.

Uitkomst

"De nieuwe zoetwaren zullen een uitkomst zijn voor consumenten die bewust bezig zijn met hun gezondheid. Ook consumenten die om ethische en/ of religieuze overwegingen kiezen voor producten zonder dierlijke grondstoffen, kunnen in de toekomst volop genieten van zoetwaren", stelt een woordvoerder van het bedrijf.

Provincie Groningen

De provincie Groningen ondersteunt de investering met een bijdrage uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen Dit programma is onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen.

Doel van dit programma is de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.