Russische les voor Plusklas Slochteren

HOOGEZAND - De Plusklas Slochteren heeft vorige week op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand Russische les gekregen van docent Alexandra Lebedinskaia.

De scholieren leerden onder meer het Russische alfabet te schrijven. Verder maakten zij kennis met de samovaar, een koperen theekoker, matroesjka-poppetjes en sprookjes, en proefden zij Russische koekjes.

Overigens bleken de plusklas-leerlingen al veel te weten over Rusland; het ruimteonderzoek, Yoeri Gagarin en Peter de Grote waren voor hen bekende onderwerpen.

De Plusklas Hoogezand kreeg eerder al eens Russische les van AJC-docent Lebedinskaia.

Plusklas

Leerlingen van basisscholen in de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren die wel wat extra verdieping en verrijkingsstof aankunnen, komen in aanmerking voor de Plusklas.

Zij volgen gedurende het schooljaar een wekelijks programma met lessen over allerlei onderwerpen. Het primair onderwijs werkt hierbij nauw samen met het voortgezet onderwijs.

Doel is dat ‘gelijkgestemden’ elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar leren samenwerken. Verder is het de bedoeling de kinderen uit te dagen op hun eigen niveau, het creatief denken te stimuleren, hen te helpen met het bijbrengen van leerstrategieën en hen te ondersteunen bij mogelijke faalangst .

Kinderen leren problemen oplossen, op een wetenschappelijke manier onderzoek doen, debatteren en filosoferen, en er is veel ruimte om het creatief denken te stimuleren.

Aletta Jacobs College

De Plusklas-leerlingen komen buiten de wekelijkse leeractiviteiten om regelmatig voor lessen naar het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Eerder dit schooljaar volgden ze er lessen Franse taal, wiskunde en scheikunde op het Aletta.