Examenleerlingen Aletta exposeren in Galerie de Smederij

SAPPEMEER - In Galerie De Smederij in Sappemeer is woensdag de Eind Expo van het dr. Aletta Jacobs College geopend.

Deze expositie toont het werk van leerlingen uit havo-5 en vwo-6 van ‘het Aletta’ die beeldende vorming of tekenen als examenvak hebben gekozen. Zij verbeelden in hun werk het motto van het dr. Aletta Jacobs College: Wie je ook bent, wat je ook wilt, wat je ook kunt: samen zorgen we ervoor dat je er komt.

Examencijfer

De docenten beeldende vorming/ tekenen en een 2e corrector van een andere school beoordelen het tentoongestelde werk in de galerie voor een examencijfer.

Ook wordt bepaald wie van de leerlingen met de Maarten Voorzanger Prijs aan de haal gaat. Deze naar oud-docent Maarten Voorzanger vernoemde prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de examenleerling havo of vwo die het best presteert op het beeldend vlak.

Onderwijsmaand

Het dr. Aletta Jacobs College exposeert jaarlijks ruim een maand in De Smederij. Het werk van de eindexamenkandidaten havo en vwo is tot en met 25 mei te bekijken.

Deze expositie werd voorafgegaan door een tentoonstelling van leerlingen praktijkonderwijs, getiteld: 'PrOfessionals'.

Terug naar school

Het werk van de Eind Expo gaat in juni terug naar het dr. Aletta Jacobs College, waar het tentoongesteld wordt in het dienstencentrum van de locatie Laan van de Sport.

Galerie de Smederij is van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Entree: gratis.

Foto’s: dr. Aletta Jacobs College, Jolanda Klunder