Vernieuwingen bij 65-jarige Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd die de club, naar eigen zeggen, jong en aantrekkelijk houden. Want: ‘65 jaar is geen leeftijd voor pensioen en rustig aan doen’, vinden ze bij de 65-jarige bridgeclub.

Dit seizoen werd al een ‘dupliceermachine’ aangeschaft, waardoor iedere lijn met dezelfde spellen speelt. De spellen staan wekelijks op de website van de club, mét de uitkomst. ‘Zo kun je zien waarom een ander het beter of slechter deed dan jij en leer je van elkaar’, verklaart de bridgeclub.

6 ronden

Een andere wijziging gaat bij de start van het nieuwe seizoen, dinsdagavond 4 september, in. Vanaf dat moment worden per competitieronde nog maar 6 ronden van 4 spelletjes gespeeld. De laatste kaarten zijn dan steeds om 22.50 uur neergelegd; bij een aanvangstijdstip van 19.30 uur.

Omdat de competitie wordt verlengd van 5 naar 6 ronden, wordt de uitslag over net zoveel spellen berekend als tot nu het geval was.

Bridgeavonden

Vaste speelavond is de dinsdagavond. Eens per 14 dagen wordt echter ook op woensdag gebridged bij Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer. Dit woensdagmiddagbridgen is toegankelijk voor iedereen en wordt gekenmerkt door de ontspannen en gezellige sfeer.

Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer organiseert bovendien vrijwel jaarlijks een bridgecursus voor beginners, gegeven door kundige bridgers van de club. Ook staan doorgaans twee keer per jaar workshops voor de leden, om bieden en spelen te verbeteren, op de agenda.

Verder worden regelmatig bridgedrives georganiseerd, zowel voor de leden als voor bridgers van buitenaf. Voorbeelden zijn de Rotarydrive, de strijd om het bridgekampioenschap van Midden-Groningen en de Winterdrive.

65-jarig bestaan

Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer viert het 65-jarig bestaan zaterdag 6 oktober met zijn leden. Met een hele dag met bridge, lunch en vermaak.