Achter de kassa bij Koken & Wonen: Lisette Huitema

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Lisette Huitema.

Achter de kassa bij: “Koken & Wonen in Hoogezand.”

Naam: “Lisette Huitema.”

Leeftijd: “50.”

Woonplaats: “Sappemeer.”

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Ik doe heel veel meer. In de eerste plaats ben ik natuurlijk verkoopster, met name op onze Riverdale-afdeling. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de styling, het etaleren. Ik ben de CreaBea van Koken & Wonen.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Het aantal uren wisselt wel eens, maar ik werk gemiddeld ongeveer 24 uur.”

Doe je nog iets naast je werk? “Ik heb natuurlijk enkele hobby’s. Ik style bijvoorbeeld ook graag mijn eigen huis. Daarnaast houd ik van lezen, netflixen en shoppen; ik ben een echte vrouw.”

Hoe lang werk je al bij Koken & Wonen? “Twaalf jaar. Daarvoor heb ik altijd in de mode gewerkt.”

Op welke dagen werk je het liefst? “Ik vind alle dagen leuk. Elke dag heeft z’n eigen charme. Maar ik vind de zaterdag en de zondag het leukst. Omdat het dan, zeker op zaterdag, wat drukker is, maar vooral ook omdat de mensen dan anders zijn. Ze zijn uitgeslapen, relaxed en hebben zin om iets leuks te kopen. Dat merk je.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Nee! Wij hebben zoveel spullen...”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Het helpen van de klanten, ervoor te zorgen dat ze de winkel blij verlaten. Wij begeleiden onze klanten intensief. Ze verwachten ook van ons dat wij veel van de producten weten.”

“Daarnaast natuurlijk het stylen. Dat moet toch echt wekelijks gebeuren. Omdat het assortiment aan mode onderhevig is, maar ook omdat je de mensen die hier vaker komen moet blijven prikkelen... Als ik geen opdracht krijg, verzin ik zelf wel iets om te stylen. Ik ben daarin zo vrij als een vogel. Heerlijk...”

Kun je een band opbouwen met je klanten? “Ja, dat kan zeker. We hebben heel veel vaste klanten. Die laten me ook foto’s zien van hoe een aankoop in hun huis staat. Heel leuk! Net zoals mensen die speciaal voor mij terugkomen. Dat laatste gebeurt trouwens met name op de Riverdale-afdeling.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, ik probeer er verzorgd uit te zien en ga netjes gekleed. Verder heb ik altijd een goed humeur. Maar daarvoor hoef ik mijn best niet te doen, dat heb ik van mezelf. Ik heb een opgeruimd karakter.”