‘Next generation’ klaar voor de toekomst

HOOGEZAND - Het Kielzog in Hoogezand vormde donderdag het decor voor een ondernemersavond.

Circa 200 ondernemers uit Midden-Groningen hoorden trendwatcher Richard van Hooijdonk vertellen wat hen de komende jaren allemaal te wachten staat. Van Hooijdonk benadrukte dat digitale ontwikkelingen zich in razendsnel tempo opvolgen en dat ook de consument andere, vernieuwde eisen stelt aan producten. Grote vraag voor ondernemers: kunnen zij mee met die ontwikkelingen, geloven zij in verandering?

Riklis en Max

De nieuwste generatie weet er goed mee om te gaan. Dat geldt in ieder geval voor de jonge en innovatieve ondernemers, opgegroeid en gevestigd in Hoogezand die op het podium verschenen: Riklis Karto en Max Holthausen.

In een filmpje vertelden zij elkaar (en het publiek) over hun bedrijf. Max verhaalde over de totstandkoming van de Hesla, de op waterstof rijdende Tesla, en Riklis over zijn succesvolle activiteiten als ‘hairarchitect’.

Veranderende wereld

Wethouder Economische Zaken Jaap Borg, ooit zelf in de zaal als ondernemer, gaf aan trots te zijn op het in de gemeente aanwezige talent: “Als gemeente moeten we proberen mee te gaan in de veranderende wereld. Dat is niet eenvoudig, maar als wethouder en ex-ondernemer ga ik daar vol voor!”