Achter de kassa bij Shoeby: Lisa Soer

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Lisa Soer.

Achter de kassa bij: “Shoeby in Hoogezand.”

Naam: “Lisa Soer.”

Leeftijd: “22.”

Woonplaats: “Muntendam. Ik ga met de auto naar het werk. Als je eenmaal een auto hebt, ga je niet meer op de fiets...”

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Shoeby hanteert het concept van de personal shopper. De verkoper begeleidt de klant daarbij van begin tot eind met stylingadvies op maat. Daarnaast heb ik allerlei andere werkzaamheden, zoals - inderdaad - het achter de kassa staan, wat administratief werk en het verwerken van binnenkomende vracht.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk gemiddeld 22 uur per week.”

Doe je nog iets naast je werk? “Nee, mijn werk is mijn hobby. Ik ben al heel lang vooral geïnteresseerd in mode en uiterlijke verzorging. Ik zou dan ook graag wat meer werken.”

Hoe lang werk je al bij Shoeby? “Ik ben in april 2017 begonnen. Een jaar dus.”

Op welke dagen werk je het liefst? “Op de zaterdag. Dat is de drukste dag. Vaak komen hele gezinnen naar de winkel. En ze hebben allemaal het weekendgevoel. Dat vind ik heel gezellig.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Nee, dat is niet te doen.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Het klantencontact.”

Kun je een band opbouwen met je klanten? “Zeker. Het mooiste bewijs daarvan krijg je als mensen speciaal voor jou terugkomen.” Lachend: “Nee, dat zijn niet alleen jonge mannen. Ik sta ook meestal op de damesafdeling.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Absoluut. Daarom draag ik ook altijd kleding uit de winkel. Dat vind ik geen straf, hoor. Ik sta helemaal achter de spullen die we verkopen. Ik draag de kleding ook in mijn vrije tijd.”