Eska B.V. uit Sappemeer in finale Koning Willem I Prijs

SAPPEMEER - Eska B.V. uit Sappemeer is nog steeds in de race voor de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf. De Sappemeerster onderneming kreeg dit dinsdag te horen van Martin van Pernis en Boudewijn Haverlag, bestuursleden van de Koning Willem I Stichting.

Eska B.V. is in een besloten bestuursvergadering bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam als één van de drie finalisten gekozen. Hierbij was ook erevoorzitter koningin Máxima aanwezig.

Bestuurslid Martin van Pernis van de Koning Willem I Stichting: “Alle genomineerden vielen binnen hun eigen branche en eigen sector op vanwege hun innovatieve en daadkrachtige aanpak.”

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘MKB’. Daarnaast wordt tweejaarlijks de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap.

Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank N.V. bekleedt de functie van voorzitter.

De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Uitreiking in Nijmegen

De Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden 28 mei uitgereikt in Nijmegen. Die stad is dit jaar uitgeroepen tot European Green Capital.

Meer informatie: www.kw1prijs.nl.