NK Neusfluiten op Oranjemarkt in Sappemeer

SAPPEMEER - Het Kielzog heeft voor Koningsdag (vrijdag 27 april) het NK Neusfluiten georganiseerd. Plaats van handeling is de Oranjemarkt in Sappemeer.

Bezoekers van de Oranjemarkt worden bij de stand van het Kielzog uitgedaagd het Wilhelmus te (neus)fluiten. Wie dat het beste doet, sleept behalve de nationale titel een reeks gratis muzieklessen in de wacht.

Vergeten instrument

John de Beer is naast muziekdocent een begenadigd klarinettist. Hij is bovendien dirigent van klarinetorkest Capriccio. Volgens De Beer is de neusfluit een vergeten instrument. “Daar heb ik ooit muziek op leren spelen. Zo’n neusfluit is reuze handig. Je hebt ‘m altijd bij je en je kunt overal een deuntje fluiten. Het is een mooi opstapje naar het echte werk, het spelen van een ander instrument.”

Muzieklessen

Vandaar de prijs: een reeks gratis muzieklessen op een instrument naar keuze. John de Beer: “Want daarvoor is de muziekschool. Kennismaken met muziek en je eigen talent ontwikkelen. Al wordt inmiddels ernstig nagedacht over neusfluit-lessen. Want met het NK hebben we een ware rage op gang gebracht. Iedereen is aan het oefenen geslagen…”