Reünie buurtkinderen Violenstraat

SAPPEMEER - Oud-buurtkinderen van de Violenstraat in Sappemeer hebben zaterdag een reünie gehouden. Het betreft mensen die er in de jaren vijftig, zestig en zeventig hun kinderentijd beleefden.

“De reünisten kwamen bij elkaar in wijkcentrum ’t Spinneweb van Buurt- en speeltuinvereniging Prinses Margrietpark”, meldt Janneke Alberts. “Het weerzien, onder het genot van een hapje en een drankje, van de inmiddels groter en ouder geworden kinderen van de Violenstraat verliep bijzonder gezellig. Regelmatig klonken kreten als ‘doe bist niks veraanderd’ of ‘doe liekst sprekend op dien moe’.”

“Een paar reünisten kwamen van ver, uit Amersfoort en van Vlieland bijvoorbeeld, maar de meesten woonden redelijk dichtbij.”

60 jaar Violenstraat

Behalve de buurtkinderen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig waren ook enkele moeders aanwezig. Onder hen de bijna 90-jarige Marietje Tempelman Brugge. Zij woont sinds eind vorig jaar in Sint Jozef. Na zestig jaar in de Violenstraat te hebben gewoond.

Alberts: “Na een diavoorstelling van oude meegebrachte foto’s en opnames van de straat werd halverwege de middag een klein stukje gewandeld naar de Violenstraat, waar de groep op de foto werd gezet door Harry Bijlstra. Zijn grootouders hadden ook jaren in dezelfde straat gewoond.”

“Dankzij de aanwezigheid van velen, de goede verzorging door de mensen van ’t Spinneweb en het prachtige weer, werd het een weerzien met een gouden randje”, besluit Alberts.