NDC mediagroep wint award voor drukkwaliteit

LEEUWARDEN/ HOOGEZAND - NDC mediagroep, uitgever en drukker van onder meer Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en HS-krant, heeft een International Newspaper Of The Year Award gewonnen.

De Leeuwarder Courant werd woensdag in Londen uitgeroepen tot de best gedrukte krant ter wereld. NDC mediagroep troefde daarmee de andere genomineerden af: China Daily, Financial Times, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Kleine Zeitung (Oostenrijk) en The Guardian Weekly.

Henk Pronk, bedrijfsleider grafisch bedrijf, was totaal sprakeloos toen de Leeuwarder Courant met een fijne Britse tongval tot winnaar werd uitgeroepen en iedereen hem feliciteerde.

“Man, dit is zo machtig mooi en goed voor NDC. In de eerste plaats is het natuurlijk een erkenning voor onze fantastische drukkers. We wisten natuurlijk zelf wel dat we mooie kranten drukken, maar dat we nu uitgeroepen zijn tot de beste dat is geweldig.”

De jury van de International Newspaper Of The Year Award kende de prijs aan de LC toe voor de ‘moderne en strakke opmaak, het effectieve gebruik van kleur en de uitmuntende drukkwaliteit’.

Hoe kwam het zo dat de Leeuwarder Courant werd genomineerd?

Henk Pronk: “De vertegenwoordiger van onze papierleverancier Resolute was hier een keer op bedrijfsbezoek en was erg onder de indruk van onze hoge drukkwaliteit. ‘Jullie moeten jullie kranten opsturen voor de Award, want je maakt goede kans om in de prijzen te vallen’, zei hij. Ik dacht, waarom ook niet, dus heb ik goed gelukte exemplaren van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad opgestuurd.’’

De award krijgt een mooie, prominente plek in de drukkerij in Leeuwarden. “En ik trakteer de jongens op gebak. Want het is natuurlijk hun prijs. Zij staan er elke nacht en leveren een topprestatie. Ik heb hem alleen maar opgehaald.’’