Subsidie voor zeven bewonersinitiatieven in Midden-Groningen

STEENDAM - Zeven bewonersinitiatieven in de gemeente Midden-Groningen krijgen een bijdrage uit het programma Kansrijk Groningen.

De gemeente Midden-Groningen heeft in totaal 1,1 miljoen subsidie ontvangen van Kansrijk Groningen, het programma van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) voor projecten die de leefbaarheid bevorderen in het aardbevingsgebied. Wethouder Anja Woortman heeft dinsdag in podiumcafé Peter en Leni in Steendam de verdeling van de subsidiegelden bekendgemaakt.
  • Het meeste geld gaat naar een bewonersinitiatief voor een multifunctioneel dorpshuis (€ 160.000) en dorpshart en plein (€ 390.000) in Steendam. Hierbij wordt de informele dorpsstek verbouwd tot een toekomstbestendig dorpshuis. Met ruimte voor multifunctioneel gebruik: in een versterkt en energiezuinig gebouw. Tegenover het dorpshuis wordt een dorpsplein ingericht met parkeerplaatsen en terrassen.
  • Verder wordt 200.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwbouw van het Multifunctioneel Centrum Schildwolde.
  • De initiatiefnemers van Kultuureiland Damsterplas in Steendam - beleefroutes voor meerdere doelgroepen, een speelarena en bezoekerscentrum - krijgen 150.000 euro.
  • Voor de realisatie van theehuis, stallen en tuin op het buitenterrein van de kinderboerderij in Slochteren is 150.000 euro beschikbaar.
  • € 70.000 gaat naar de initiatiefnemers van een fietspad vanuit Overschild, aansluitend op het ‘Rondje Schildmeer’. Dit fietspad sluit aan op de fietsknooppunten.
  • Voor het realiseren van een dorpsfunctie op het plein van de voormalige basisschool De Ent is € 30.000 beschikbaar