Marieke Andreae nieuwe bestuurder OPRON

ZUIDLAREN - De Raad van Toezicht van Scholengroep OPRON heeft Marieke Andreae uit Zuidlaren per 1 augustus benoemd tot bestuurder van Scholengroep OPRON.

Marieke Andreae is momenteel werkzaam op de Hanzehogeschool in Groningen. Op de Pedagogische Academie droeg ze de verantwoordelijkheid voor verschillende teams, leidde ze studenten op tot leerkracht primair onderwijs en was ze als projectmanager verantwoordelijk voor onder meer onderwijsontwikkeling en –kwaliteit. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van Scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen. Eerder werkte ze onder meer voor de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze onderzoek deed naar effectieve docentprofessionalisering en de effecten van netwerk leren. Ook heeft ze onderzoek verricht naar taalstimulering binnen de voor- en vroegschoolse educatie. Marieke Andreae studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde vervolgens haar Educatieve Master.

Jan Paul ten Brink

De huidige bestuurder, Jan Paul ten Brink, blijft tot 1 augustus verantwoordelijk voor Scholengroep OPRON. Hij zal de komende maanden gebruiken om zijn werkzaamheden af te ronden en over te dragen aan de nieuwe bestuurder.

Scholengroep OPRON

Scholengroep OPRON bestaat uit zeventien openbare scholen voor basisonderwijs, één school voor speciaal basisonderwijs en één school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeenten Midden-Groningen, Veendam en Stadskanaal.