Afbouw Kindcentrum Vosholen eindelijk van start

HOOGEZAND - De afbouw van Kindcentrum Vosholen in de woonwijk De Vosholen in Hoogezand gaat eindelijk beginnen.

Wethouder Erik Drenth reageert opgetogen: “Het heeft echt heel lang geduurd omdat we veel tegenslag hebben ondervonden in het voortraject. Nu kan ik gelukkig zeggen dat er een mooi maar vooral bevingsbestendig kindcentrum in De Vosholen zal gaan komen. Alle seinen staan nu op groen.” Met een nieuwsbrief en een inloopbijeenkomst begin mei laat de gemeente zien hoe de bouw en het verdere traject tot ingebruikname zullen gaan verlopen.

Uitbreiding

Hoewel de afbouw nog moet beginnen is de architect al bezig met het uitwerken van de voorgenomen uitbreiding op dit kindcentrum; van vijfhonderd naar zeshonderd kinderen. Mede afhankelijk daarvan nemen de Theo Thijssenschool, de St. Antoniusschool, Prokino en KaKa het kindcentrum naar verwachting na de zomervakantie van 2019 in gebruik. In het ketelhuis, dat onderdeel is van het kindcentrum, komt een peuterspeelzaal. Daarnaast zal het ketelhuis na schooltijd gebruikt worden voor kinderopvang. De bouw hiervan vindt tegelijkertijd plaats met de rest van de bouw.

Vertraging

Een herstart van de bouw liet door achtereenvolgens vertraging door het aardbevingsbestendig maken, het faillissement van de aannemer en fouten in de constructieve berekeningen bijna drie jaar op zich wachten. Achter de schermen is al die tijd hard gewerkt om de bouw te kunnen hervatten.