De Inktvis steunt Maarten van der Weijden Foundation

HOOGEZAND - Zwem- en poloclub De Inktvis uit Hoogezand zamelt statiegeldflessen in voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Kanker-survivor en (daarna) oud-Olympisch kampioen Maarten van der Weijden hoopt met zijn eigen stichting het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Over vier maanden begint hij aan zijn 11stedenzwemtocht: bijna tweehonderd kilometer zwemmen langs elf steden in Friesland. Geoefende en minder geoefende zwemmers kunnen in de elf Friese steden meedoen; 500 of 2000 meter.

1000 euro

De Inktvis is voornemens 18 augustus met enkele zwemmers deel te nemen. Ze gaan daarbij voor de maximale afstand van 2000 meter. De Inktvis heeft zich daarbij ten doel gesteld dat iedere deelnemer 1000 euro inzamelt. De zwem- en poloclub heeft een goede start gemaakt. Voor de 1-uursestafette van De Pinquin uit Zuidbroek in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand waren zwemmer en bezoekers gevraagd lege flessen mee te nemen. Hiermee werd in totaal 542 euro ingezameld. Wie De Inktvis - en daarmee de Maarten van der Weijden Foundation - wil helpen, kan mailen naar elfstedeninktvis@gmail.com.