Bram Baptist is schrijver in de klas op Aletta Jacobs College

HOOGEZAND - Bram Baptist heeft dinsdag een lezing gegeven aan de leerlingen van mavo-3 van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

De schrijver en geschiedenisdocent uit Meeden deed dit in het kader van een project van school en Bibliotheek Hoogezand over historische romans. De leerlingen lezen een roman en doen onderzoek naar de historische bronnen. Baptist, auteur van het jeugdboek ‘De Koningszoon’, besteedde in zijn lezing veel aandacht aan zijn inspiratiebronnen die hij met behulp van filmfragmenten en persoonlijke foto’s ondersteunde. Ook deelde hij enkele passages uit de historische roman waaraan hij nu werkt, ‘De oorlog van Juliette’.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_41626" align="aligncenter" width="1280"] Bram Baptist (midden) tussen leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College. ©dr. Aletta Jacobs College/ Bram Baptist[/caption] Verder liet hij de leerlingen enkele boekfragmenten voorlezen en hield hij een voorleeswedstrijd. Deze werd gewonnen door Melissa uit M3c. Zij verdiende hiermee een gesigneerd exemplaar van ‘De Koningszoon’.