Kinderen uit Midden-Groningen ‘scoren’ 3930 boeken

HOOGEZAND - Kinderen uit Midden-Groningen hebben 3930 boeken gelezen voor het leesproject ‘Scoor een boek!’.

Wethouder Erik Drenth maakte dit aantal bekend bij de sportieve afsluiting van het leesproject op het kunstgrasveld van voetbalvereniging HS’88 uit Hoogezand.

Leesvaardigheid

De leesvaardigheid van kinderen gaat achteruit. Reden voor de bibliotheek allerlei projecten te organiseren om het lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Bij ‘Scoor een Boek!’ koppelt de bibliotheek het lezen aan sport. Dit met medewerking van FC Groningen. In filmpjes moedigen spelers - dit jaar spits Tom van Weert - de leerlingen aan zo veel mogelijk te lezen. Scoor een Boek! vond dit jaar niet alleen plaats in de klas. Het hele gezin kon meedoen door boeken, kranten en tijdschriften te ‘scoren’. Hiermee verdienden de gezinnen voetbalplaatjes van FC Groningen.

Sportieve afsluiting

De sportieve afsluiting was georganiseerd in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en met medewerking van HS’88 en leerlingen van dr. Aletta Jacobs College die hier hun maatschappelijke stage vervulden. Er waren drie rondes. Tijdens elke ronde kreeg de klas die op het sportveld de meeste punten scoorde een door Tom van Weert gesigneerde FC Groningen bal.