ABN AMRO sluit kantoor Hoogezand

HOOGEZAND - ABN AMRO sluit 7 september het kantoor in Hoogezand. Dit omdat het gebruik van de diensten van het kantoor aan de Gorecht-Oost 166 sterk afgenomen is.

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze een videogesprek (Beeldbankieren), telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Hoogezand is dat het geval. De bank laat aan de Gorecht-Oost vooralsnog een geldautomaat voor opnamen en stortingen, en een sealbagautomaat achter. ABN AMRO laat weten dat klanten van het kantoor in Hoogezand eventueel terecht kunnen in het kantoor aan het Burgemeester Schönfeldplein 29 in Winschoten.

Waar en wanneer het uitkomt

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: “Wij zien het bezoek aan kantoren al jaren teruglopen. Klanten regelen hun bankzaken steeds meer waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een videogesprek met een adviseur, vaak vanuit hun eigen huiskamer.” “Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze Financiële Zorgcoach extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die op locatie behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.”

Medewerkers

De medewerkers van het kantoor Hoogezand gaan aan de slag in een van de ABN AMRO-kantoren in de buurt. De huur van het pand wordt opgezegd.