Centraal magazijn Waterbedrijf Groningen in Martenshoek

HOOGEZAND - Op bedrijventerrein Martenshoek Noord in Hoogezand wordt woensdag 11 april het nieuwe multifunctionele centraal magazijn van Waterbedrijf Groningen geopend.

In slechts driekwart jaar is een bestaand, ouder bedrijfspand aan de Fultonweg 2 getransformeerd tot een moderne, energieneutrale nieuwe vestiging van het Waterbedrijf.

Unieke ruimtebehoefte

Bij Waterbedrijf Groningen groeide in de loop der jaren de wens om de ‘steunpunten’ in Groningen en Winschoten samen met het magazijn in Zuidbroek te huisvesten op één locatie. Na ook de mogelijkheid van nieuwbouw te hebben onderzocht, viel de keuze op een bestaand pand aan de Fultonweg in Hoogezand. Om meerdere redenen een heel logische keuze, stelt directeur Riksta Zwart. “Niet alleen vanwege de locatie en het feit dat het gebouw voldoet aan onze unieke ruimtebehoefte, maar ook omdat we op deze manier een mooie nieuwe bestemming kunnen geven aan een bestaand pand in plaats van nieuwbouw.”

Blauwe, witte en zilveren vlakken

Het Groninger architectenbureau Team 4 tekende voor het ontwerp van deze ingrijpende herbestemming. Het meest in het oog springt de gevel van glas en blauwe, witte en zilveren vlakken die het pand aansluit aan de duurzame missie van het waterbedrijf én de ligging aan het Winschoterdiep. De rigoureuze verbouwing was een uitgelezen kans deze multifunctionele ruimte geschikt te maken voor de toekomst. Bij de renovatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het gebouw is ‘all electric’ en voorziet in de eigen energiebehoefte. Op het dak zijn 1664 zonnepanelen geplaatst die een gasaansluiting overbodig maken.

Officiële opening

Directeur Riksta Zwart en wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen tekenen woensdag om om 16.30 uur voor de officiële openingshandeling. Dit in samenwerking met de overige aandeelhouders van het waterbedrijf, de Groninger gemeenten en de provincie Groningen.