Achter de kassa bij Jumbo Sappemeer: Myrna Oostra

Sappemeer - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Myrna Oostra.

Achter de kassa bij: “Jumbo Sappemeer.”

Naam: “Myrna Oostra.”

Leeftijd: “21.”

Woonplaats: “Sappemeer.”

Zit je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Ik zit meestal achter de kassa, maar heb ook andere werkzaamheden. Zo moet ik er mede voor zorgen dat de afdeling er netjes uitziet en sta ik ook wel eens achter de servicebalie. Ik help waar nodig.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Voorheen werkte ik vaak wel twaalf uur per week. Tegenwoordig alleen nog maar in het weekend. Ik loop namelijk fulltime stage bij de gemeente Groningen.”

Je loopt stage voor je opleiding, neem ik aan? “Ja, ik studeer Sociaal Juridische Dienstverlening op de Hanzehogeschool in Groningen. Ik zit in het derde jaar. Het schiet dus op... Mijn stage duurt nog tot en met december. Daarna heb ik nog een halfjaar om af te studeren.”

Hoe lang werk je al bij Jumbo Sappemeer? “Al bijna vijf jaar. Dit is mijn eerste en enige bijbaantje. Ik ben wel eens voor iets anders gevraagd, maar dat hoeft voor mij niet zo nodig. Ik heb het hier fijn.”

Op welke dagen werk je het liefst? “Op vrijdag en zaterdag. Dan is het lekker druk, is er veel te doen. Bovendien is iedereen ‘meer in de stemming’. Richting het weekend is iedereen wat gemoedelijker.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Van bepaalde broodjes met een vaste prijs wel, van de rest niet. Dat is ook wel een lastige opgave. We hebben zoveel producten. Maar gelukkig onthoudt de kassa de prijzen wél.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? “Het in contact zijn met mensen. Dat heeft me ook veel opgeleverd. In het begin was ik best nog wat onzeker, maar dat is door het vele contact met klanten heel erg veranderd.”

Heb je een goed contact met je klanten? “Ja, zeker nu ik door mijn stage alleen nog maar in het weekend werk. De meeste mensen hebben een vaste dag voor de boodschappen. Daardoor zie ik vaak dezelfde mensen en is het bijna vanzelfsprekend dat je een praatje maakt.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, daar ben ik me zeker van bewust. Ik probeer er altijd netjes en verzorgd uit te zien, en vriendelijk te zijn tegen de klanten.”