Make-over voor skatebaan in Zuidlaren

ZUIDLAREN - De skatebaan in Zuidlaren krijgt een make-over. De skatebaan krijgt een betonnen ondergrond en nieuwe sportieve hindernissen.

De renovatie is volgens ‘skatend Zuidlaren’ noodzaak. De baan is sterk verouderd, de ondergrond is slecht en er zijn weinig uitdagende obstakels. Jan Paul Pruis, vader van een van de initiatiefnemers: “Er wordt steeds minder geskatet. De skatebaan is inmiddels meer een hangplek voor jongeren dan skatebaan. Dat is jammer, vooral omdat er al zo weinig voorzieningen zijn voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Wipkippen en glijbanen genoeg, maar niks voor de oudere jeugd.”

Stichting Skatepark Zuidlaren

De zoon van Pruis hoort bij een groep enthousiaste skaters. Zij richtten in 2017, ondersteund door een aantal ouders, Stichting Skatepark Zuidlaren op. Met deze stichting zetten zij zich in om de voor de renovatie benodigde gelden bij elkaar te krijgen. Met succes. De gemeente stelde budget beschikbaar voor de renovatie van de skatebaan en het Rabofonds stelde een bedrag beschikbaar voor de herinrichting van het gebied rondom de baan.

Omgeving skatebaan

“In ons renovatieplan hebben we ook de omgeving van de skatebaan meegenomen. Het grasveld krijgt een mooi pad met zitelementen. Op deze manier ontstaat een ontmoetingsplek voor jong en oud. Om samen te komen, te bewegen en sociale contacten op te doen. Dit paste precies bij de uitgangspunten van het fonds. We zijn ook erg blij met deze bijdrage”, vertelt Pruis. De renovatie van de skatebaan is inmiddels van start gegaan. Het ontwerp voor de nieuwe baan is gemaakt door een professionele skatebaanbouwer, in nauw overleg met de skatende jongeren. Daarna wordt met de bijdrage van het Rabofonds gestart met de herinrichting van het omliggende grasveld. Pruis: “De plannen hiervoor zijn bijna klaar. “ De verwachting is dat de hele renovatie voor de zomer van 2018 klaar is.