Recordregen bij 22ste 1-uursestafette De Pinquin

HOOGEZAND - Het regende zaterdag records bij de 22ste editie van de 1-uursestafette van De Pinquin uit Zuidbroek in Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand.

Met 835 deelnemers van 33 verenigingen waren er sowieso meer deelnemers dan de afgelopen jaren. De uit zes tot tien zwemmers bestaande teams - 93 in totaal - zwommen een uur lang estafette. Daarbij werd om beurten vijftig meter (twee baantjes) gezwommen. Het team dat aan het einde van het uur de meeste meters zwom, was winnaar.

Dreamteam

Het herenteam van het Drentse KSN (ofwel het Dreamteam) vestigde een afstandsrecord in der categorie Heren 17 jaar en ouder. De Drenten zwommen 6876 meter (275 baantjes). [caption id="attachment_41437" align="aligncenter" width="373"]Het dreamteam van KSN. Foto: De Pinquin Het dreamteam van KSN. Foto: De Pinquin[/caption] Verder verbeterde het zwemteam van De Brug uit Veendam zijn eigen, vorig jaar gevestigde, record. Thuisploeg De Inktvis deed een recordpoging in de categorie Heren Masters. Opgejaagd door de huidige recordhouder TriVia uit Groningen kwamen de Hoogezandster zwemmers twintig meter te kort. TriVia viel op door in maar liefst zeven van de elf categorieën op het podium te eindigden.