Exclusieve houtsnede voor donateurs ‘Rust voor de Zeearend’

KROPSWOLDE - Het Groninger Landschap heeft een aantal donateurs van de crowdfunding ‘Rust voor de Zeearend’ in het zonnetje gezet.

Na een rondleiding in het Hunzedal door natuurbeheerder Michel Krol, overhandigde kunstenaar Erik van Ommen de donateurs een exclusieve houtsnede van de zeearend en zijn nieuwste boek ‘Poldervogels’.

Rondleiding in de stromende regen

In de stromende regen, met zicht op het leefgebied van de zeearend, vertelde Michel Krol gepassioneerd over de zeearend die een broedpoging doet in het Hunzedal. Ook kunstenaar Erik van Ommen, een groot vogelliefhebber, was daarbij aanwezig. [caption id="attachment_41414" align="aligncenter" width="383"]Michel Krol vertelt in de stromende regen over de zeearend. Foto: Het Groninger Landschap Michel Krol vertelt in de stromende regen over de zeearend. Foto: Het Groninger Landschap[/caption] Van Ommen heeft belangeloos een speciaal vervaardigde houtsnede van de zeearend beschikbaar gesteld. Deze exclusieve houtsnede, gedrukt op Japans papier, wordt alleen uitgereikt aan de donateurs die 150 euro of meer geven voor deze crowdfundingactie.

Noodzaak toezicht

Het Groninger Landschap heeft net als vorig jaar maatregelen getroffen om verstoring van het broedende zeearendpaar te voorkomen. Rond het nest zijn beveiligingscamera’s geplaatst die dag en nacht elke ongewenste bezoeker detecteren. Daarnaast zijn permanent handhavers in het gebied aanwezig. Michel Krol: “We zien ons genoodzaakt om toezicht en handhaving in te zetten, aangezien de zeearend juist in het broedseizoen erg verstoringsgevoelig is. Eén persoon die te dicht bij het nest komt, kan de zeearenden van hun broedplek verjagen.”

Crowdfunding

Het inzetten van toezicht en handhaving kost veel geld. Er is 10.000 euro nodig voor extra toezicht. Het Groninger Landschap is daarom een crowfunding begonnen: ‘Rust voor de Zeearend’. Doneren kan via: groningerlandschap.nl/crowdfunding/rust-voor-de-zeearend. De crowdfundingactie loopt nog tot en mei 2018. Op dit moment is 20% van het benodigde bedrag gedoneerd.