Voordragen voor stimuleringsprijs Autisme Netwerk Groningen

HOOGEZAND - Autisme Netwerk Groningen (ANG) reikt voor de tweede keer een stimuleringsprijs uit.

ANG streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijkwaardig en naar vermogen kan meedoen. Organisaties uit de provincie Groningen die zich op een vanzelfsprekende en onderscheidende manier inzetten voor inclusie van kinderen en/ of volwassenen met autisme, kunnen vanaf de Autismeweek 2018 (31 maart tot en met 7 april) worden voorgedragen.

Stimuleringsprijs

Het doel van de stimuleringsprijs sluit naadloos aan bij het thema van de Autismeweek: ‘Luisteren naar autisme’. Luisteren naar wensen en behoeften (aan ondersteuning) van kinderen en/ of volwassenen met autisme en kijken naar iemands mogelijkheden. Dat vraagt maatwerk. Maatwerk aan ondersteuning en aan het scheppen van voorwaarden draagt bij aan het naar vermogen volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving en aan gevoel van zingeving en welzijn.

In het zonnetje

Omdat dit nog lang niet altijd vanzelfsprekend is, wil het ANG organisaties in de provincie Groningen die hieraan bijdragen in het zonnetje zetten. De winnaar ontvangt een award. Deze wordt 6 november uitgereikt.
Meer informatie: www.autismegroningen.nl/stimuleringsprijs/