Kindcentrum De Apenrots in Westerbroek vliegend van start

WESTERBROEK - Het vrijdag 16 maart geopende kindcentrum De Apenrots in Westerbroek kent een vliegende start. Met Nicole Vroom uit Froombosch aan het roer.

Door Jessica Koning

Kindcentrum De Apenrots is ondergebracht in de Jan Ligthartschool in Westerbroek. De Apenrots biedt plek aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Nicole Vroom werkte eerst vanuit Froombosch in de kinderopvang. “Ik was gastouder thuis en had vijf dagen per week kinderen uit het dorp in de opvang. Ontzettend leuk om te doen”, zegt Nicole. Aangesloten bij een gastouderbureau ving Nicole, met een SPW-diploma op zak, de kinderen dus thuis op. Tegelijkertijd ontstond bij de Jan Ligthartschool in Westerbroek, met welgeteld 39 leerlingen een van Nederlands kleinste scholen, de wens een nieuw kindcentrum te openen. Het bestuur van de school hoopt met de kinderopvang onder dak extra leerlingen aan te trekken. Na het zoeken naar de juiste constructies en mensen is uiteindelijk Nicole degene die het kindcentrum onder haar hoede heeft genomen. Het gastouderbureau waarvoor ze aanvankelijk begon vanuit huis, neemt de administratieve kant voor zich, waardoor Nicole zich kan focussen op De Apenrots.

22 kinderen

De start is goed te noemen. Nu al heeft ze 22 kinderen in de opvang plus nog een aantal flexibele kleine klanten. “Ongelooflijk zo’n mooi begin. Heel leuk is dat de kinderen uit Froombosch en Kolham met me mee zijn gegaan en vanuit de school is de animo ook groot. Ik ben ontzettend blij met deze stap en heb de kans dan ook met beide handen aangegrepen. Hoewel ik natuurlijk ook in overleg ben gegaan met de ouders wier kinderen ik thuis al opving. Maar vanuit hun was de steun en de gunfactor enorm, dus dat is allemaal goed gekomen.” Nicole werkt dagelijks samen met Gea Bos die als vrijwilligster al twintig jaren ervaring heeft in de kinderopvang. “Zij hielp me al in Froombosch en nu is ze hier ook aan de slag.” De grote opening vorige week vrijdag was er eentje om niet snel te vergeten. “Tja, hoeveel kun je verwachten? Uiteindelijk zijn er zo’n honderd mensen geweest. Die zag ik niet aankomen”, lacht ze.