Achter de kassa van Keurslagerij Smit: Jessica de Jong

Hoogezand - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Jessica de Jong.

Achter de kassa bij: “Keurslagerij Smit.”

Naam: “Jessica de Jong.”

Leeftijd: “Ik ben 36 jaar.”

Woonplaats: “Foxhol.”

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Ik doe eigenlijk van alles. Mijn werk varieert van achter de kassa staan en producten bijvullen tot bijvoorbeeld maaltijden, gehaktproducten of mosterdschnitzels maken. Wij verkopen heel veel zelfgemaakte producten.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Parttime. Ik werk 24 uur per week.”

Wat doe je de rest van de week? “Ik heb twee zoontjes, van 11 en 8. Daar gaat ook veel tijd in zitten. Ik mag overal opdraven, hè... Verder mag ik graag wat fitnessen.”

Hoe lang werk je al bij Keurslagerij Smit? “Aan het einde van dit jaar twintig jaar. Het is begonnen als vakantiebaantje. Maar ik ben blijven pakken. En toen ik de kans kreeg om op de Slagers Vakopleiding Zwolle de opleiding Eerste Verkoper Vlees- en Vleeswaren te volgen, heb ik die met beide handen aangegrepen.”

Op welke dagen werk je het liefst? “Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag en vind alle dagen even leuk. Juist omdat elke dag hier anders is. Op vrijdag bijvoorbeeld ben ik bijna de hele dag met bestellingen bezig. Vooral voor hapjesschalen.”

Heb je een favoriet product? “Ik werk graag met runder- en varkensvlees. Vind ik fijn om te snijden én om aan te prijzen.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Nee, niet alle prijzen. Wél bijna alle codes; elk product heeft een eigen code.”

Heb je een goed contact met je klanten? “Ja, met veel klanten maak ik ook wel even een praatje. Zeker oudere klanten vinden dat prettig. Als de winkel helemaal volstaat, is er overigens geen tijd voor zo’n praatje.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, dat realiseer ik me heel goed. Ik wil er daarom altijd netjes en verzorgd uitzien; haren netjes, geen nagellak en de nagels kortgeknipt. Verder probeer ik altijd netjes en beleefd te zijn tegen de klanten.”