Noord Nederlands Orkest maakt muziek op Walstraschool

KROPSWOLDE -  Topmusici van het Noord Nederlands Orkest hebben vrijdag muziek gemaakt op de Walstraschool in Kropswolde.

Groep 1/ 2 werd getrakteerd op het meedoe-kleuterconcert ‘Carnaval van de Dieren’. Het NNO gebruikt dit meedoe-concert om kleuters kennis te laten maken met instrumenten uit het symfonieorkest en met klassieke muziek. Terwijl de musici ‘Le Carnaval des Animaux’ van de Franse componist Saint-Saëns speelden, ondersteund door een verteller, veranderden de dansende kinderen (in hun fantasie) in verschillende dieren.

Instrumententocht

De groepen 3/ 4 en 5/ 6 maakten in de ‘Instrumententocht’ kennis met de verschillende instrumenten uit het grote symfonieorkest. Ze leerden dat iedere muzikant zijn eigen instrument bespeelt en dat de dirigent alles met elkaar verbindt; dat één harmonie uit verschillende onderdelen bestaat.

Meerwaarde van muziek

Uit diverse onderzoeken blijkt dat muziek een duidelijke meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Muziek ontroert, versterkt de motorische en zintuiglijke ontwikkeling, de concentratie en stimuleert de cognitieve en sociale vaardigheden. Het NNO vindt het belangrijk hieraan bij te dragen en biedt voor verschillende groepen uit het basisonderwijs muzikale activiteiten aan.