Werkzaamheden zuidelijke ringweg en stremming treinverkeer in Hemelvaartweekend

GRONINGEN - Aannemer Combinatie Herepoort werkt in het Hemelvaartweekend - vanaf woensdag 9 mei 22.00 uur tot en met 14 mei 06.00 uur - op en rond de zuidelijke ringweg (N7) ter hoogte van de kruising met het spoor bij de Esperantostraat.

De noordelijke rijbaan is in de richting van Drachten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. Daarnaast wordt de nieuwe Helperzoomtunnel op zijn plek geschoven. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door.

Geen treinen

In deze periode rijden ook geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom. Reizigers van en naar Groningen moeten derhalve rekening houden met hinder en extra reistijd. Arriva en NS zetten bussen in als alternatief voor de trein.

Omleidingsroute

De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer gaat via de ring Groningen. Verkeer dat naar de binnenstad wil, wordt omgeleid via de ring naar de dichtstbijzijnde toegangsweg naar het centrum. Hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar adviseert reizigers op de fiets naar het centrum te gaan of te parkeren op één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en verder te reizen met de bus. Werkzaamheden aan weg en spoor worden tegelijkertijd uitgevoerd om de overlast voor deze specifieke werkzaamheden tot één korte periode te beperken.