Century heeft primeur met elektrische Volkswagen Transporter

SAPPEMEER - Century is de eerste Nederlandse Volkswagen bedrijfswagens-dealer die een volledig elektrische Volkswagen Transporter op de markt brengt. Dit in samenwerking met ABT Sportsline uit Duitsland.

De e-Transporter, die per direct bestelbaar is, wordt de komende periode doorontwikkeld naar een waterstof- en brandstofceltechnologie-variant. Hiervoor wordt samengewerkt met de Holthausen Groep uit Hoogezand.

Verduurzaming wagenpark

Mobiliteitsbedrijf Century speelt met de introductie van de e-Transporter in op de verduurzaming van het wagenpark. De vraag naar emissievrije personen- en bedrijfswagens wordt steeds groter. Enerzijds door veranderende wetgeving en het Klimaatakkoord. Anderzijds door bewustwording van klanten. “Audi komt eind 2018 met een volledig elektrische auto met een actieradius van rond de 500 kilometer. Volkswagen introduceert in 2020 een complete e-familie. De andere merken die wij voeren volgen. We willen echter zelf ook toonaangevend zijn in Noord-Nederland op het gebied van emissievrije mobiliteit. Naast een zinvolle bijdrage aan de wereld ook de lokale, Groningse en Drentse economie en werkgelegenheid stimuleren. Noord-Nederland als duurzame regio nog steviger op de kaart zetten”, zegt directeur/ eigenaar Erik Meems van Century. Dit betekent dat het bedrijf niet afwacht maar actief een bijdrage levert aan het duurzamer maken van mobiliteit. Zo introduceerde het onder andere al autodeel-concepten, gaat het binnenkort (elektrische) fietsen aanbieden en pioniert en investeert het bedrijf zelf in de ontwikkeling van emissievrije personen- en bedrijfswagens. Het in Nederland op de markt brengen van een volledig elektrische Volkwagen Transporter, in samenwerking met het Duitse bedrijf ABT Sportsline, is hiervan een eerste voorbeeld. Met een actieradius tot 100 kilometer bij lagere snelheden en een hoog laadvermogen en/ of volume is de bedrijfswagen uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie.

Holthausen Groep

Waterstof- en brandstoftechnologie, beter bekend als FCEV, gaat in de toekomst nog meer voordelen bieden dan elektrisch rijden - waaronder een grotere actieradius van circa 400 kilometer voor een Transporter op waterstof. Er is al veel vraag naar deze mobiliteitsvorm. Daarom is Century een samenwerking aangegaan met de Holthausen Groep in Hoogezand. Dit bedrijf is specialist in het toepassen van waterstof en groengas techniek. Samen met Holthausen gaat Century de e-Transporter doorontwikkelen naar een Transporter op waterstof. Bij deze aandrijftechniek wordt waterstof opgewekt middels elektrolyse. De stroom die daarvoor nodig is, komt van wind- en zonne-energie, oftewel groene waterstof. Waterstof biedt echter nog meer kansen. Voertuigen kunnen met waterstof en brandstofcel worden uitgerust. De mogelijkheden om in de toekomst over te gaan naar een volledig emissievrij wagenpark zijn hiermee eindeloos.