Achter de kassa van De Fruitmaster Hoogezand: Robin Postema

Hoogezand - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Robin Postema.

Achter de kassa bij: De Fruitmaster Hoogezand.

Naam: Robin Postema.

Leeftijd: 28 jaar.

Woonplaats: “Nieuwe Pekela. Lekker rustig... Ik heb wel in Hoogezand gewoond, vlakbij de brandweerkazerne. Een hoop lawaai altijd.”

Sta je alleen achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Ik ben bedrijfsleider. Het afrekenen is maar een klein onderdeel van mijn werk. We hebben bovendien drie medewerksters voor de kassa.”

Heb je een fulltime baan of een parttime baan? “Fulltime. Ik maak heel veel uren. Gemiddeld 48 per week.”

Wat is jouw favoriete dag in de week? “De zaterdag. Dan komen heel veel mensen speciaal voor het fruit. Dat laat ik ze dan lekker proeven. Maar ik vind de dinsdag ook een heel mooie dag. Dan komt heel veel verse vracht binnen.”

Heb je een favoriet product? “Nee, zolang het maar vers is. Ik vind het ook heel leuk bij de boer te kijken. Bij Boer Geert uit Mussel of Boer Menko van Zwol uit Spijk bijvoorbeeld, waarmee we veel zaken doen.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “De verkoopprijzen? Ja! Op een of andere manier onthoud ik die heel gemakkelijk.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Jazeker. Als nieuwe klanten mij met een chagrijnige kop zien staan, komen ze nooit meer terug. Als ik goed voor mijn klanten ben, zijn zij goed voor mij. Want zij betalen in principe mijn salaris.”

Heb je favoriete klanten? “Al mijn klanten! Klantenbinding is enorm belangrijk. Wij hebben gelukkig een grote groep vaste klanten. Veel van hen noemen me ook gewoon ‘Robin’. Maar ik moet zeggen dat ik kinderen wel heel leuk vind. Ik geniet ervan als ze vragen wat iets is. Leg ik ze dat uit en geef ik ze een banaantje. En kinderen zijn natuurlijk ook mijn toekomstige klanten.”