Achter de kassa van De Boer Schoenmode: Tineke de Grijs

Hoogezand-Sappermeer - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Tineke de Grijs.

Achter de kassa bij: De Boer Schoenmode in Hoogezand.

Naam: Tineke de Grijs.

Leeftijd: "Ik ben 49 jaar. Nog wel. Ik ben 24 februari jarig."

Woonplaats: "Stadskanaal. Dat is niet ver, hoor. Bovendien laat ik op weg naar huis alles weer van me afglijden."

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? "Ik doe alle voorkomende werkzaamheden. Uitgangspunt daarbij is altijd dat de klant tevreden de winkel verlaat. Hoe ik dat doe? Door vriendelijk en oprecht te zijn. En dat betekent soms ook zeggen dat iets misschien niet zo'n goed idee is."

Heb je een fulltime of een parttime baan? "Parttime. Ik werk 27 uur."

Hoe lang werk je al bij De Boer Schoenmode? "Vier jaar."

Wat is jouw favoriete dag in de week? "De zaterdag. De mensen zijn dan vaak wat relaxter. Ze komen ook vaker met meer mensen of zelfs met het hele gezin. Van tijdsdruk is dan meestal geen sprake."

Heb je een favoriet product? "Niet echt een favoriet product. Maar ik vind de merken Mjus en Piedi nudi altijd wel heel leuk om te pakken. Ons aanbod bestaat voor een belangrijk deel uit comfortschoenen. De merken Mjus en Piedi nudi zijn wat modischer merken.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? "In het begin van het seizoen niet. Maar naar verloop van tijd weet ik vaak wel zo'n beetje wat alles kost."

Heb je favoriete klanten? "Niet echt. Ik wil ieder mens in zijn waarde laten en een goed gevoel bezorgen. Maar ik vind kinderklanten toch wel heel leuk. Die krijgen in de meeste winkels te horen: 'Niet rennen!'. Maar wij zeggen juist: 'Ren maar even een rondje'. Dan moet je die koppies zien..."

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? "Ja. Je bereikt meer met een glimlach dan met een chagrijnig hoofd. Een glimlach kost bovendien geen enkele moeite. En wat de schoenen betreft: mijn collega's en ik dragen altijd schoenen van de winkel. En het gekke is dat ik dan heel vaak te horen krijg: 'Die verkopen jullie zeker niet'. Terwijl ze dan gewoon in de schappen staan. Maar schoenen ogen gewoon heel anders wanneer je het complete plaatje ziet."