Achter de kassa van Loods51: Akke Mol

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Akke Mol.

Achter de kassa bij: “Loods51 in Hoogezand.”

Naam: “Akke Mol. Ik ben vernoemd naar mijn oma. Zij kwam uit Friesland.”

Leeftijd: “47.”

Woonplaats: “Wildervank.”

Sta je uitsluitend achter de kassa of heb je ook andere werkzaamheden? “Het afrekenen is slechts een van mijn werkzaamheden. Andere werkzaamheden zijn het netjes houden van de winkel, het verwerken van binnenkomende vracht en het uitzoeken van kleding voor de etalage. Verder ga ik mee op inkoop. Maar de prioriteit ligt toch bij het adviseren van klanten.”

Heb je een fulltime of een parttime baan? “Ik werk parttime. Gemiddeld 20 uur per week.”

Doe je er nog iets naast? “Ik heb twee zoons - Maurits van 10 en Thomas van 8 - die ook hun zorg, aandacht en liefde nodig hebben. En ik ben ook nog groepsouder op de school van mijn zoons.”

Hoe lang werk je al bij Loods51? “Het is nu ruim drie jaar geleden dat we behalve mannen- ook damesmode zijn gaan verkopen. Daarvoor werkte ik hier al een jaar. Een dikke vier jaar dus.”

Op welke dagen werk je het liefst? “Ik werk alle dagen met plezier, maar vind de zaterdagen toch het leukst. Op zaterdag komen complete gezinnen naar de winkel. Dat zorgt voor lekker veel reuring.”

Heb je een favoriet product? “De kleding van het merk 10 Days. Die ziet er niet alleen prachtig uit, maar draagt ook heel fijn. Verder de niet kreukende kleding van Penn & Ink.”

Ken je alle prijzen uit je hoofd? “Van de voorraadartikelen, artikelen die we altijd op voorraad hebben, wel. Van de overige artikelen ken ik niet alle prijzen uit mijn hoofd. De collecties wisselen immers snel.”

Heb je favoriete klanten? “Ik zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik die niet heb. Met de één heb je nu eenmaal meer een klik dan met de ander. Soms moet je eerst ook het ijs even breken. Meestal gebeurt dat zodra klanten merken dat je eerlijk en oprecht advies geeft. Ik heb in ieder geval geen voorkeur voor mannen of vrouwen. Ik vind de mix juist erg leuk. Maar als ik dan toch mijn favoriete klanten moet noemen, kom ik uit bij de bewoners van Nieuw Woelwijck die hier komen. Ik vind het erg leuk met zorg kleding uit te zoeken voor deze bijzondere mensen.”

Ben je er bewust van dat je achter de kassa het visitekaartje van het bedrijf bent? “Ja, ik probeer er representatief uit te zien. Dat betekent dat ik in ieder geval altijd Loods51-kleding draag. Maar dat vind ik bepaald niet erg... Verder denk ik dat hetgeen wij - de collega’s - onderling uitstralen en de oprechte aandacht die we onze klanten schenken, ons de gunfactor bezorgt.”