Noorderpoort start met Nieuw Woelwijck Gilde

SAPPEMEER - Regionaal opleidingencentrum Noorderpoort start in september met het Nieuw Woelwijck Gilde. Dit is het eerste gilde in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

De officiële aftrap van het Nieuw Woelwijck Gilde is donderdag 15 maart in Nieuw Woelwijck in Sappemeer.

Verstandelijk gehandicaptenzorg

Het Nieuw Woelwijck Gilde is het eerste gilde in de verstandelijk gehandicaptenzorg voor studenten die een mbo-opleiding volgen op niveau 4. In eerste instantie starten vijftien studenten van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of Gehandicaptenzorg. In de toekomst zullen studenten van de opleiding Verpleegkunde hierbij aanschuiven. In het Nieuw Woelwijck Gilde volgen studenten hun onderwijs niet op school, maar binnen het leerbedrijf. De studenten krijgen les volgens het meester- en gezelprincipe. Zowel Noorderpoort-docenten als gastdocenten vanuit Nieuw Woelwijck verzorgen deze lessen.

Win-winsituatie

Volgens Noorderpoort ontstaat een win-winsituatie door de intensieve samenwerking: het onderwijs sluit beter aan op de praktijk en het leerbedrijf leidt studenten op tot potentiële nieuwe medewerkers. Noorderpoort werkt al mee aan diverse gildes in Groningen, zoals het Martini Gilde, het Twaalf Hoven Gilde en het UMCG Gilde.