Giny Jacobs erelid HS’88

HOOGEZAND - Giny Jacobs-Meins is als eerste vrouw benoemd tot erelid van voetbalvereniging HS’88 uit Hoogezand.

Jacobs kreeg het bij het erelidmaatschap behorende insigne vrijdag opgespeld door voorzitter Bernd Zinger. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de voetbalclub.

25-jarig lidmaatschap

Giny Jacobs is tot erelid benoemd vanwege het vele werk dat zij gedurende haar 25-jarig lidmaatschap heeft verzet voor HS’88. Ze begon in 1992 als leidster van het meisjesteam. Al snel daarna nam zij zitting in de jeugdcommissie; om deze nooit meer te verlaten. Giny Jacobs geldt als het gezicht van de jeugd van HS’88. Voor velen is zij de vraagbaak als het gaat om regels en planningen.

4 tegen 4 jeugddagen

Verder heeft zijn namens HS’88 25 in het bestuur gezeten van ZVHS, zat zij in de jubileumcommissie voor de viering van het tienjarig bestaan van HS’88, en organiseerde zij jeugdclinics met profvoetballers en 4 tegen 4 jeugddagen tijdens de vakanties. In 2010 was zij de organisator van een regionale jeugdvoetbaldag. Jacobs is bovendien HS’88’s contactpersoon voor de gemeente waar het zaalruimte en de speelvelden op het sportpark De Kalkwijck betreft.